Perquè aquesta pàgina?

L’objectiu d’aquesta pàgina no és únicament denunciar i recopilar tota la brutalitat policial i abusos de poder que cometen els mossos d’esquadra, la qual cosa per si sola ja és una tasca prou important i més que necessària per tal que tots aquests abusos no restin amagats o en l’oblit. Els “excessos” policials tan sols són la punta de l’iceberg, més avall hi tenim tota la misèria i destrucció  que genera el sistema capitalista, el qual és perpetuat a través de la propaganda (educació, mass media…) i a través de la repressió—o el que és més important: l’amenaça de repressió—duta a terme pels cossos repressius de l’estat contra totes aquelles persones que pretenguin qüestionar el sistema o viure’n al marge. Per tant, no pretenem denunciar els abusos policials per tal d’erradicar-los i així obtenir uns cossos policials més dignes, la qual cosa seria perfectament assumible pel sistema. El nostre ideal és viure sense capitalisme, sense tota la seva misèria i destrucció… i sense les autoritats repressives que el sustenten. Per això creiem necessari contribuir en la construcció d’un imaginari col·lectiu que deslegitimi i rebutji les institucions que, conjuntament i coordinadament, gaudeixen del monopoli de la violència per tal de perpetuar l’ordre capitalista. Una d’aquestes institucions són els mossos d’esquadra. Hem cregut convenient centrar-nos en només una, perquè creiem que així la força de la denúncia és més contundent, ja que altrament es dissoldria en tot un conglomerat d’institucions repressives (exèrcit, guàrdia civil, policia nacional, cossos judicials, institucions penitenciàries.). Si hem elegit els mossos d’esquadra és perquè aquesta pàgina és realitzada des de la comunitat autònoma de Catalunya, on actualment és el cos policial amb més competències, més presència i més extès dins d’aquest territori.

Si ets un “agent de l’ordre” navegant per internet, t’ofereixo les següents qüestions perquè reflexionis una mica:

Què et va portar a ser un pistoler en defensa de l’actual ordre social i econòmic? La garantia d’un sou fixe per tota la vida? La relativa facilitat d’accedir a la feina i ser funcionari? O bé el sentiment d’altivesa que et dóna ser una autoritat?

Si visquéssim en un estat feixista o socialista seguiries fent la mateixa feina?

Si respons que si: estàs orgullós de la teva posició com a sicari-titella de qualsevol règim autoritari?

Si respons que no, s’entén que la teva ideologia és capitalista i per això vas decidir armar-te per tal de defensar a mort l’actual ordre capitalista. Ets conscient de quins valors estàs defensant i al mateix temps imposant als altres amb la força de les armes? T’agradaria que algú t’imposés els seus valors a través de les armes?

Creus més prioritari el dret d’una persona a mantenir un habitatge buit i abandonat que no pas el dret d’una família a tenir un sostre on viure?

One Response to Perquè aquesta pàgina?

  1. Gerard ha dit:

    No podeu generalitzar el comportament ni les funcions del cos dels mossos. Tot i que hi hagi energúmens que actuen malament no té caps entit generalitzar.

    Tampoc és correcte mesclar els mossos amb la ocupació ilegal de vivendes. Potser sembli molt romántic defensar aquesta posició, pero no crec que us agradi massa que us ocupin o agafin les vostres propietats sense que us ho demanin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: