Càrrega policial contra els pagesos

24 d’octubre de 2009

Una tractorada de protesta pel centre de Reus convocada per Unió de Pagesos ha acabat amb càrregues de la policia i enfrontaments. Els Mossos d’Esquadra hi han intervingut quan els manifestants han envestit contra la porta de la seu del Departament d’Agricultura. Sota el lema “Volem preus justos al camp i a la ciutat, el govern no es mou, la pagesia no s’atura”, la protesta dels agricultors volia servir per denunciar els baixos preus imposats als productors agrícoles i ramaders per part dels grans distribuïdors i la indústria agroalimentària, així com criticar la inacció dels governs català i espanyol i la deficient política agrària.

La manifestació dels pagesos ha transcorregut amb normalitat fins que la protesta ha arribat davant de la seu territorial del Departament d’Agricultura, al passeig Prim, al voltant de les dotze del migdia. En aquest punt, els pagesos han bolcat un tractor carregat de closques d’avellana i en el moment que els Mossos els ho han impedit han començat els enfrontaments.

Els pagesos han llançat avellanes contra els agents i aquests han decidit actuar. Enmig d’insults i llançament de productes contra els agents, aquests han carregat amb porres contra els pagesos. La càrrega s’ha saldat amb una vintena de pagesos contusionats pels cops que han rebut.

Els agents també han agredit un càmera de TV3. Després de colpejar-li al coll, els mossos van exigir al periodista que lliurés les imatges que havia enregistrat, fet que agreuja l’agressió, ja que demostra que el que els molestava als agents és que hi hagués imatges de la càrrega.

Després de la càrrega, un home que s’havia trencat un dit en la càrrega, fou detingut a la sortida de l’hospital de Reus.

contraPagesos

Veure vídeo de la dura càrrega


Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: