Dos joves són maltractats a la comissaria dels Mossos de Vilanova i la Geltrú

9 de març de 2008

La matinada del passat diumenge, dos joves del Garraf, un de Vilanova i un altre de Les Roquetes, varen ser detinguts per agents de l’esmentat cos policial quan tornaven cap a casa després d’assistir al concert que en motiu del dia de la dona treballadora s’havia celebrat a l’envelat de la capital del Garraf.

La detenció es va produir de manera violenta i durant la seva estança a les dependències policials van ser objecte de conductes que poden ser qualificades d’abús de poder. Allà també van ser testimonis de la situació en la que es trobaven altres detinguts, algun d’ells objecte de burles per la seva condició d’immigrant.
Es va produir una manca d’informació als familiars i amics i van estar més de catorze hores sense l’assistència d’un advocat.

Els joves van estar descalços a la cel·la; se’ls va negar l’aigua durant hores; no van voler trucar a un telèfon alternatiu per informar a la família d’un d’ells quan el que els havia facilitat no responia, ni van voler insistir amb el número facilitat; les burles i comentaris de menyspreu van ser constants per parts d’alguns funcionaris policials.
Un dels joves, en sortir de la comissaria, es va dirigir a l’hospital Sant Antoni Abat a ser atès pel dolor a les orelles, canells i altres parts del cos produit per l’actuació dels policies. Ha presentat la corresponent denúncia.

Els fets impliquen una actuació desproporcionada, sinó irregular, i si aquests són emparats per la normativa ens trobem davant d’un ordenament jurídic injust, impropi del país democràtic i progressista que pregonen.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: